Κυκλάδες - Covid 19: Στα 55 τα νέα κρούσματα, 18 στην ΠΕ Μυκόνου

ΕΟΔΥ - Κυκλάδες

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η μείωση των κρουσμάτων. Εβδομη σερί ημέρα με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Από τα 70 χθες στα 55 σήμερα και φτάσαμε στο σύνολο 125 για τον μήνα (τον αντίστοιχο διήμερο του Αυγούστου είχαμε 158)

Τι έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο; Σήμερα εντοπίστηκαν 2840 (στο ίδο επίπεδο με χθες όταν και εντοπίστηκαν 2.871 νέες μολύνσεις) ενώ στις Κυκλάδες θα πρέπει να πούμε ότι έχουμε μολύνσεις στις οκτώ από τις εννέα Περιφερειακές Ενότητες. Απουσιάζει; αυτή τη φορά η ΠΕ Κέας - Κύθνου 

Προβάδισμα για την ΠΕ Μυκόνου

Πρώτη και καλύτερη και πάλι η ΠΕ Μυκόνου που ξεκίνησε με δεκαοκτών σήμερα (από εικοσιδύο χθες) και έφτασε τα σαράντα (40),... Μετράει δε εξήντα εννέα (69) ημέρες με έστω κι κρούσμα…   

Διατηρεί παράλληλα, το υψηλότερο ποσοστό ανά 100.000 κατοίκους σε πανελλαδικό επίπεδο για μία ακόμη ημέρα: Με 117,62 (!!!), 2η θέση την ΠΕ Θήρας με 68.84, στη 4η θέση είναι η ΠΕ Νάξου με 57,59 (σ.σ. στην 3η η ΠΕ Λέσβου με 67,53) και στην 6η η ΠΕ Μήλου με 50,34 (σ.σ. η ΠΕ Σάμου 5η με 54,58) 

Η ΠΕ Θήρας εμφανίζεται σταθερά ψηλά και έφτασε στη 2η θέση. Μετά τα έντεκα χθες, στα δεκατρία σήμερα (συνολικά 24) κι έχει εξήντα τρεις (63) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα. Να διευκρινίσουμε ότι όταν μιλάμε για την ΠΕ Θήρας, περιλαμβάνονται οι Δήμοι Ανάφης, Θήρας (με Θηρασιά), Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ιητών... 

Η ΠΕ Νάξου έπεσε στην 3η θέση μετά από αρκετές ημέρες.... Από τα δεκαοκτώ χθες στα δώδεκα σήμερα (30 συνολικά) και μετράει τριάντα οκτώ ημέρες με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και πενήντα πέντε (55) με έστω κι ένα κρούσμα. Να επαναλάβουμε ότι όταν λέμε "Περιφερειακή Ενότητα Νάξου" εννοούμε το Δήμο Νάξου, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό.

Και τέλος, η ΠΕ Πάρου (μιλάμε για Πάρος - Αντίπαρος) συνεχίζει με μονοψήφιο αριθμό. Από τα έξι χθες, στα τρία (3) σήμερα και συνολικά εννέα (9) όταν το αντίστοιχο του Αυγούστου είχε σαράντα ένα (41). Εφτασε τις εξήντα (60) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα…

Τι γίνεται με τις Περιφερειακές Ενότητες που έχουν σταθερά μονοψήφιο αριθμό;

Κι πάλι έχουμε εναλλαγή. Εκτός κατανομής η ΠΕ Κέας - Κύθνου κι εντός η ΠΕ Τήνου για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο.  Κι έχει μόλις ένα (1)  

Η ΠΕ Ανδρου, από τα έξι (6) χθες, έπεσε στα δύο (2) σήμερα, άρα έχει οκτώ για τον μήνα που τρέχει και μετράει είκοσι (20) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα. 

Η ΠΕ Μήλου ξεκίνσε με τρία χθες, και πέντε (5) σήμερα.. Και έχει δεκαπέντε διαδοχικές ημέρες με έστω ένα κρούσμα. Να σημειώσουμε ότι στην ΠΕ Μήλου όπως είναι γνωστό ανήκουν οι Δήμοι Μήλου, Σίφνου, Κιμώλου και Σερίφου. 

Η ΠΕ Σύρου είναι στο μίνιμουμ, δώ και είκοσι ημέρες. Χθες είχε τρία, σήμερα έχει ένα (1) και έφτασε τις σαράντα επτά (47) ημέρες με έστω ένα κρούσμα.

Τι γίνεται στα Δωδεκάνησα; Κρούσμα (έστω κια ...πέντε) έχουμε και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες για μία ακόμη ημέρα. Πτωτική τάση. Από τα 79 χθες, στα 72 νέα κρούσματα.. Παραμένει σε υψηλό επίπεδο, η ΠΕ Ρόδου, που έπεσε εκ νέου: Από τα 54 χθες, στα 50 σήμερα. Διψήφιο αριθμό - για μία ακόμη ημέρα - στην ΠΕ Κω από τα έντεκα (11) χθες, στα δεκαοκτώ (18) σήμερα. Αντίθετα, στην  ΠΕ Καλύμνου από τα έντεκα (11) χθες, στα εννέα (09) σήμερα και τέλος η ΠΕ Καρπάθου έχει μικρή άνοδο, από τα τρία (3) χθες, στα πέντε (5) σήμερα . 

Η γεωγραφική κατανομή στο Νότιο Αιγαίο

02 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

09 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

05 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου 

18 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

05 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

03 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

50 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

01 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

01 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News