Κυκλάδες: Έρχονται (επιτέλους) τα εμβόλια της AstraZeneca, 129 εμβολιασμοί χθες (02/03)

Εμβολιασμοί

Ξεκινάμε με τους αρμόδιους φορείς... Και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας χθες σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε ανάμεσα στα άλλα ότι θα φτάσουμε τους 1.750.000 εμβολιασμούς στο τέλος Μαρτίου. Και πρόσθεσε ότι «Όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών θα είναι εμβολιασμένοι εντός του Μαΐου. Προχωράμε και με τις ευπαθείς ομάδες. Νομίζω ότι είναι εμφανές ότι τον Μάρτιο θα έχουμε πολλαπλάσια εμβόλια από ό,τι είχαμε τον Φεβρουάριο και τον Ιανουάριο και φυσικά τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο ακόμα περισσότερα. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε όλη την κοινωνία να εμβολιαστεί και να στήσουμε το τείχος ανοσίας. Πιστεύω ότι θα έχουμε προχωρήσει σε πολύ μεγάλο επίπεδο μέχρι το τέλος Ιουνίου, καθώς θα εγκριθεί και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, μονοδοσικό εμβόλιο, μετά η CureVac. Θα έχουμε λοιπόν 5 εμβόλια, κάθε εβδομάδα θα στέλνουν δόσεις αυτές οι πέντε εταιρείες, αυξάνονται οι δυνατότητες».

Και για του λόγου τω αληθές, χθες Τρίτη 3 Μαρτίου, το κοντέρ έδειξε:  957.139 εμβολιασμούς (χθες 35.950), ενώ την 1η δόση αφορούν 617.737 (χθες είχαμε 23.684)

Ε αφού το λέει ο Υπουργός εμείς τι να πούμε.. Κάτι παραπάνω θα γνωρίζει. Εμείς, θα μείνουμε στις Κυκλάδες. Και στα εννέα εμβολιαστικά κέντρα που όμως δεν λειτουργούν πάντα... Βλέπετε σε Κέα / Κύθνος και Μύκονος, ο εμβολιασμός γίνεται αραιά και που, ενώ στα υπόλοιπα κέντρα, βλέπουμε κυρίως εμβολιασμούς για την 2η δόση... Κι αυτό γιατί το εμβόλιο της AstraZeneca που απευθύνεται σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες (60-64 και 75-79) παραμένει .. άγνωστο στα νερά..

Ο δήμος Σύρου - Ερμούπολης πάντως μας γέμισε με ικανοποίηση όταν ο δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας ανέφερε ότι " μετά από επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενημερώνουμε ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca αναμένεται στο νησί μας εντός της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 60 - 64". Και θεωρούμε ότι αυτόματα ανοίγει ο δρόμος και για τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων...

Τεσπα... Κουβέντα να γίνεται. Χθες, Τρίτη 2 Μαρτίου και στις Κυκλάδες είχαμε και πάλι λίγους εμβολιασμούς... Την Δευτέρα είχαμε 152 και χθες Τρίτη 2 Μαρτίου πέσαμε στους 129. Αυτό όμως που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι πραγματοποιήθηκαν 85 εμβολιασμοί που αφορούν την α' δόση κι αυτό είναι σημαντικό γιατί μετά από αρκετές εβδομάδες έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς της 1ης δόσης σε σχέση με τη 2η... Συνολικά έχουμε 6.090 εμβολιασμούς από την 11η Ιανουαρίου (την 1η δόση αφορούν 3.376), αλλά και πάλι είχαμε κέντρα όπου δεν έγινε ούτε ένας εμβολιασμούς, Για την Κέα - Κύθνο και Μύκονο, δεν μας κάνει εντύπωση. Χθες, δεν έγινε εμβολιασμός στη Πάρο, ενώ στην Ανδρο έγινε μόλις ένας (!!!)

Οι περισσότεροι εμβολιασμοί έγιναν χθες σε Σύρο (54), Νάξο και Σαντορίνη (από 30) ενώ είχαμε οκτώ και έξι εμβολιασμούς σε Μήλο και Τήνο, αντίστοιχα...

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της χθεσινής ημέρας (σε παρένθεση πάντα οι εμβολιασμοί που αφορούν την ημέρα που αναγράφεται)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News