Κυκλάδες - Σίκινος: Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη δόση του εμβολιασμού των κατοίκων

Η  Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»  καλά κρατεί... Εχει ξεκινήσει αρχικά ως "Ελευθερία" και τώρα έχει μπει σε νέα μονοπάτια. Η ουσία είναι ότι αρκετά νησιά των Κυκλάδων μπαίνουν σε τροχιά ανοσίας καθότι οι κάτοικοί τους έχουν κάνει και τα δύο εμβόλια. Και αυτά είναι Κίμωλος, Θηρασιά, Ανάφη και Δονούσα, ενώ Ηρακλειά και Σχοινούσα κάνουν σήμερα (13/05) ενώ έχει προηγηθεί το Σαββατοκύριακο και η Σίκινος. Συνολικά δηλαδή έχουμε επτά νησιά....

Ποια είναι τα επόμενα; και έως τέλος Μαΐου; Φολέγανδρος, Άνω Κουφονήσι (στις 14 και 15 Μαϊου), Σίφνος, Κέα, Ίος, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος,  Αντίπαρος, Ανδρος, Τήνος, και Μήλος. Για τα μεγαλύτερα είναι άλλη υπόθεση...  Πάμε όμως στη Σίκινο. Κι χάρη σε ανάρτηση από τον Δήμαρχο του νησιού, τον Βασίλη Μαράκη - με καταγωγή από τη Νάξο - έχουμε την εικόνα από τους δύο εμβολιασμούς και το κυριότερο; Εχουμε το μήνυμα που στέλνει ενόψει της τουριστικής περιόδου. Κι όπως αναφέρει ο κος Μαράκης "  Το ποσοστό συμμετοχής των κατοίκων μας ήταν σχεδόν καθολικό..... περιμένουμε να υποδεχθούμε στο νησί μας για ακόμη μια φορά, τα αδέλφια μας ,τους φίλους μας ,τους ιατρούς κ τα μέλη της ομάδας "Σύμπλευσης", που τόσο πολύ μας έλειψαν πέρυσι λόγω των συνθηκών... Φίλοι μας καλώς να έρθετε…"

Αναλυτικά η ανάρτηση του κου Μαράκη που συνδέετε και με την σημερινή άφιξη των γιατρών με τα φουσκωτά, της "Σύμπλευσης" στον πρώτο σταθμό της φετινής εξόρμησής τους... 

“Φίλες κ φίλοι

Με χαρά σας ενημερώνουμε (για όσους δεν το γνωρίζετε ήδη)ότι ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση εμβολιασμού κατά του covid 19 στο νησί μας με απόλυτη επιτυχία.(6 - 7 Μαΐου). Το ποσοστό συμμετοχής των κατοίκων μας ήταν σχεδόν καθολικό.

Ευχαριστώ θερμά για ακόμη μια φορά τον ιατρό κ. Νίκο Καράμπολα κ την νοσηλεύτρια κ. Αναστασία Καραμπίνη (από το κέντρο υγείας Ίου) καθώς κ τον γιατρό κ νοσηλευτή του ιατρείου μας για την ασφαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών..

Επίσης ευχαριστώ πολύ εκ μέρους όλων των κατοίκων τις Κινητές Ιατρικές Ομάδες (Ίδρυμα 'Σταύρος Νιάρχος") που βρέθηκαν στο νησί μας, Σάββατο 8/5,με τέσσερις ειδικότητες ιατρών για διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων.

Και βέβαια για την σημερινή όμορφη μέρα με ιδιαίτερη χαρά κ ανυπομονησία, περιμένουμε να υποδεχθούμε στο νησί μας για ακόμη μια φορά,,

Τα αδέλφια μας, τους φίλους μας, τους ιατρούς και τα μέλη της ομάδας "Σύμπλευσης", που τόσο πολύ μας έλειψαν πέρυσι λόγω των συνθηκών.

Για ακόμη μια φορά στο νησί μας με πάρα πολλές ειδικότητες γιατρών για διεξαγωγή προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων σε όλους τους κατοίκους του νησιού και με πολλά δώρα και αναλώσιμα υλικά για το σχολείο και τους μαθητές μας.

Φίλοι μας καλώς να έρθετε…

Σας ευχαριστώ από καρδιάς εκ των προτέρων…

Θερμή παράκληση προς τους συμπολίτες μας που θα βρεθούν στην υποδοχή της ομάδας (13:30) αλλά κ κατά την προσέλευση τους στο χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων να φορούν μάσκα και να τηρούν τις δέουσες αποστάσεις..”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News