Κύθνος: Επιβεβαίωση για ένα ακόμη κρούσμα, αναμονή απαντήσεων για επτά (!!!)

Κύθνος

Εδώ και μία εβδομάδα η ΠΕ Κύθνου - Κέας είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.. Την περασμένη εβδομάδα και δη την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου είχαμε αναφορά για κρούσμα κορωνοϊού ενώ το απόγευμα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας Κύθνου επεσήμανε τη σοβαρότητα της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας για το νησί επιβεβαίωσε την ύπαρξη τριών κρουσμάτων εκείνο το διάστημα και τόνισε ότι αναμένονταν τα αποτελέσματα για ένα ακόμη ασθενή που μεταφέρθηκε στην Αττική. Παράλληλα τόνισε ότι αναμένεται επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ... Χθες; έχουμε μία ακόμη είδηση. Τετάρτο κρούσμα (άρα επιβεβαίωση του ασθενή που είναι στην Αθήνα) και αναμονή για την απάντηση σε επτά ακόμη δείγματα... Αιτία της διασποράς; Οι φήμες μιλάμε για γάμο που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Δρυοπίδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Κύθνου...

" Ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας Κύθνου επισημαίνει για σήμερα Τετάρτη 30-09-2020 τη σοβαρότητα της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας για το νησί της Κύθνου. Επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη ενός (1) ακόμη θετικού κρούσματος, ενώ συνολικά ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νησί μας ανέρχεται στα τέσσερα (4). Σήμερα θα σταλούν από το ιατρικό προσωπικό της Κύθνου στο Ε.Κ.Ε.Α. επτά (7) δείγματα ύποπτων κρουσμάτων και θα αναμένουμε τα αποτελέσματα της εξέτασης τους αύριο.

Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για την άμεση αποστολή κλιμακίου για έλεγχο των κατοίκων.

Ο Δήμος Κύθνου το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη λήψη δειγμάτων που πραγματοποιείται σήμερα από ιδιωτικό εξεταστήριο στο νησί μας.

Ως εκ τούτου :

1. Συστήνεται αυστηρά η χρήση μάσκας σε όλους τους κατοίκους του νησιού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμών σε καταστήματα και κλειστούς χώρους και η σχολαστική υγιεινή των χεριών. Ιδιαίτερη προσοχή για τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

2. Όσοι έχουν συμπτώματα να επικοινωνούν με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας (τηλ.22810-32234), το Π.Ι. Χώρας (τηλ.22810-31202) και το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (6942479357) και όχι να επισκέπτονται τα ιατρεία.

Τέλος, προς αποφυγή της παραπληροφόρησης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως η έγκυρη πληροφόρηση γίνεται μέσω των καθημερινών δελτίων τύπου του Δήμου Κύθνου, σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας. Πέραν τούτων κάθε άλλη πληροφορία θεωρείται αναληθής και συκοφαντική".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News