Νάξος - Απείρανθος: Πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις, παρόντες και μαθητές από το Γυμνάσιο Σκαδού

Αφήνουμε την πόλη της Νάξου και οδεύουμε στην Ορεινή Νάξο και δη στην Απείρανθο, όπου στις 1 το μεσημέρι σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εξετάσεων μέσω rapid test για όσους κατοίκους ήθελαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όπως έχουμε αναφέρει και είναι γνωστό άλλωστε μέσα από τις αναρτήσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μιλάμε για δωρεάν εξετάσεις που είναι ανώδυνες και γρήγορα καθότι περισσότερο χρόνο διαρκεί η ενημέρωση των στοιχείων (ταυτότητα – τηλέφωνο) παρά η όλη διαδικασία με την λήψη δείγματος μέσω της ρινικής οδούς..

Αυτό που σίγουρα μας προκάλεσε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι στην Απείρανθο περιμέναμε περισσότερη συμμετοχή. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είχαμε περίπου 100 ανθρώπους που έδωσαν το παρών και βέβαια πρώτοι και καλύτεροι οι έχοντες θέση στο κοινοτικό συμβούλιο..

Και το τονίζουμε αυτό γιατί η Απείρανθος εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα είναι στο επίκεντρο έντονης φημολογίας. Και μόνο λόγω της φήμης περιμέναμε ότι το σύνολο των κατοίκων θα έδινε το παρών στην σχετική εξέταση. Ίσως έχουν δίκιο κάποιοι που πιστεύουν ότι ακόμη δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον .. στιγματισμό της παρουσίας μας σε μία τέτοια εξέταση.

Το σημείωσε και ο Δήμαρχος κος Λιανός αλλά και η Γαλήνη Μπαρδάνη μέσα από το εξαιρετικό κείμενό της με την μορφή ημερολογίου που διαβάσαμε χθες.. Η Απείρανθος είναι ένα χωριό που έχει μάθει να είναι πρωτοπόρο. Έχει κατοίκους που δεν κρύβονται στα δύσκολα και σίγουρα δεν θέλουν να έχουν πάνω τους μία φήμη που όπως κι εάν το κάνουμε ο κορωνοϊός είναι πλέον μέλος της καθημερινότητας μας..

Είδαμε να γίνονται απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους στο χωριό. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε καραντίνα λόγω στενών επαφών. Γιατί να μην δώσουν όλοι το παρών και να φωνάξουν με τη συμμετοχής τους «όχι στον κορωνοϊό»;

Να προσθέσουμε – επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα – ότι τα αποτελέσματα των rapid test γίνονται γνωστό το αργότερο σε 24 ώρες μέσω sms ή τηλεφωνικής επαφής μόνο με όσους είναι θετικοί και βέβαια θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση στο τέλος της δράσης που ολοκληρώνεται όπως είναι γνωστό το βράδυ του Σαββάτου.

Οπότε; Καλό είναι να μην προτρέχουμε. Δεν υπάρχει άλλωστε διαγωνισμός… Και το ζητούμενο πάντα είναι η σωστή πληροφόρηση για ότι συμβαίνει…

Επόμενος σταθμός; Το Γαλανάδο σήμερα το απόγευμα (στο δημοτικό σχολείο από τις 5 έως τις 8 το βράδυ) και αύριο Μονή – Φιλώτι και πόλη της Νάξου..

Μονή (Ιατρείο): 10:00 - 11:00

Φιλώτι (Ιατρείο): 11:30 - 14:00

Χώρα – Άγιος Νικόδημος: 17:00 - 20:00

Οπως έχει αναφέρει και ο Δήμος μέσω ανακοίνωσης: " Όσοι Δημότες μας επιθυμούν, μπορούν να υποβληθούν σε τεστ, μεταβαίνοντας στα σημεία ελέγχου (Χώρα – Εκκλησία Αγίου Νικοδήμου, Απείρανθο, Γαλανάδο, Μονή, Φιλώτι) σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί. Για την εξέταση είναι απαραίτητος ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή ο Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας. Άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα απαγορεύεται να βγουν από τον περιορισμό τους".

@ Ευχαριστούμε την Γαλήνη Μπαρδάνη για τις φωτογραφίες από την Απείρανθο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News