Νάξος - Νοσοκομείο: Δωρεά 21.000 ευρώ από τον Μαρτίνο για τον Τεχνητό Νεφρό

Πριν από μερικές ημέρες σας αναφέραμε για την κίνηση που έγινε μέσω της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ και του γνωστού εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, ο οποίος έβαλε το χεράκι του, ώστε το Νοσοκομείο της Νάξου να αποκτήσει αξονικό τομογράφο. Παραδόθηκε την περασμένη Τρίτη (18/06) και πλέον περιμένουμε την ενημέρωση για τον χρόνο λειτουργίας του... 

Ομως, ο Θανάσης Μαρτίνος, μέσω του ΑΙΓΕΑ ξαναχτυπά...  Τι έκανε; Με πρωτοβουλεία του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μανιού, ο κος Μαρτίνος κατέθεσε χρήματα, ύψους 21.000 ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι μισθολογικές ανάγκες των δύο νοσηλευτριών που εργάζονται στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου... Την είδηση έδωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου κος Απιδόπουλος (σ.σ. η θητεία του έχει παραταθεί με απόφαση του Υπουργου κου Πολάκη μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και διορισμού Αναπληρωτών Διοικητών )  μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα στα social media όπου αναφέρει " Μόλις ενημερώθηκα ότι η  αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ του κ.Θανάση Μαρτίνου κατέθεσε στον λογαριασμό του ιδρύματος στήριξης του ΓΝ - ΚΥ Νάξου 21.000 ευρώ που προορίζονται για την κάλυψη της μισθοδοσίας των δύο νοσηλευτριών την Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Θανάση Μαρτίνο για άλλη μια φορά για την έμπρακτη στήριξη του προς το νοσοκομείο της Νάξου. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ.Νίκο Μανιό στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία αυτή
".

Σχόλιο έκανε και ο κος Μανιός αναφέροντας (επίσης στην προσωπική του ιστοσελίδα) " Ευχαριστούμε την εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ και τον πάντα κοινωνικά ευαίσθητο κ. Μαρτίνο που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας"

Και τέλος να θυμήσουμε ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Νάξου, λειτούργησε για πρώτη φορά στις 10 Αυγούστου του 2017 και μόνο το πρώτο χρόνο λειτουργίας της, διενεργήθηκαν συνολικά 1797 τακτικές και έκτακτες συνεδρίες αιμοκάθαρσης. Εξυπηρετήθηκαν συνολικά 27 ασθενείς από τους οποίους οι 17 είναι μόνιμοι ασθενείς της μονάδας και οι 10 είναι ασθενείς που φιλοξενήθηκαν.