Νάξος Νοσοκομείο: Εγκαταστάθηκε ο αξονικός τομογράφος...

Ενα από τα πιο "τρελά στοιχήματα" που είχε θέσει ο Κώστας Απιδόπουλος και η 2η ΥΠΕ όσον αφορά το Νοσοκομείο Νάξου όπως όλοι βλέπουμε σήμερα, γίνεται πραγματικότητα. Εντάξει, το βασικό ήταν η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού που φέτος συμπλήρωσε δύο χρόνια ζωής με απολογισμό 22 ασθενείς (αλλά και 63 έκτακτους) και περισσότερες από 300 συνεδρίες την τελευταία χρόνια...  Το ...κρυφό και πλέον τρελό; Να μπορέσει το Νοσοκομείο να αποκτήσει τον δικό του αξονικό τομογράφο....  Οπερ κι εγένετο σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Και λέμε έγινε, γιατί πολύ απλά ολοκληρώθηκε η διαδικασία τοποθέτησης στο νοσοκομείο όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στα social media, ο απερχόμενος διοικητής, Κώστας Απιδόπουλος.

Και όπως τονίζεται "Αφού τοποθετηθεί προγραμματίστηκε για την επόμενη εβδομάδα η επίσκεψη ακτινοφυσικού για τις μετρήσεις και ακολούθως τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις θα σταλούν στην επιτροπή ατομικής ενέργειας για την έκδοση άδειας λειτουργίας. Με την αδεια λειτουργίας ο αξονικός θα είναι έτοιμος για χρήση. Υπολογίζεται ότι έως το τέλος του τρέχοντος μήνα θα είναι όλα έτοιμα για να γίνει εκπαίδευση προσωπικού από την κατασκευάστρια εταιρεία".

Εμείς να προσθέσουμε ότι ο αξονικός τομογράφος των 16 τομών (μοντέλο του 2018) ήρθε στη Νάξο τον Ιούνιο του 2019 και όπως είχαμε αναφέρει "  Η μελέτη του χώρου είναι έτοιμη και βρισκόμαστε στο στάδιο αναζήτησης προσφορών διαμόρφωσης και ακτινοπροστασίας του χώρου. Έχουμε στόχο έως το τέλος Ιουλίου να τεθεί σε λειτουργία. Ευχαριστούμε θερμά την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ και τον κ. Θ. Μαρτίνο για την σημαντική αυτή προσφορά. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την κ. Όλγα Ιορδανίδου που ήταν η εμπνεύστρια της κίνησης αυτής".

Οσο για τη στελέχωσή του; Εχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό η πρόσληψη του Κωνσταντίνου Σταμέλου, ακτινοδιαγνώστη από το Νοσοκομείο Νίκαιας. Αρχικά για τρεις μήνες και στη συνέχεια για περισσότερο κ;αι όσο χρειαστεί ... Οπότε περιμένουμε και τους υπόλοιπους, μέσω ενημέρωσης από το Νοσοκομείο ώστε να υπάρχει πλήρη στελέχωση του τομογράφου που θα δώσει ανάσα στην ζωή του νησιού...

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News