Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΣίφνος: Ερχεται επιτέλους Παιδίατρος (έστω και για τέσσερις ημέρες)

Σίφνος: Ερχεται επιτέλους Παιδίατρος (έστω και για τέσσερις ημέρες)

|

Θετικές εξελίξεις για το νησί της Σϊφνου … Αύριο, θα μεταβεί στο νησί των Δυτικών Κυκλάδων και για τέσσερις μέρες παιδίατρος από το Τζάνειο νοσοκομείο και για δέκα ημέρες αγροτικός γιατρός από τη Μύκονο. 

Ξεκινάμε με τα πολύ καλά νέα.. Το 40 ημερών βρέφος της οικογένειας Κοντονάσιου που είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω της μάχης που έδωσαν οι γονείς του για να μεταφερθεί την περασμένη εβδομάδα από τη Σίφνο στην Αθήνα με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας που είχε (υψηλός πυρετός) και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επιστρέφει στο σπίτι του καθότι πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παίδων.. 

Εκεί αναμένεται να βρει και Παιδίατρο. Αρκεί βέβαια να γίνει η μετάβαση τις επόμενες τέσσερις ημέρες, χρονικό διάστημα που θα παραμείνει ο γιατρός που πήρε φύλλο πορείας από το Τζάνειο για το νησί των Κυκλάδων… Τέσσερις ημέρες… Τέσσερις ημέρες. Και αναμένεται να έχει αρκετή δουλειά καθότι όπως έχει ανακοινώσει και η Δήμαρχος του νησιού, Μαρία Ναδάλη “μιλάμε για ένα νησί με 500 παιδιά”.. Μαζί του ο παιδιάτρος θα έχει και έναν ακόμη αγροτικό γιατρό. Από την Μύκονο. Ο οποίος παίρνει απόσπαση επίσης για μικρό χρονικό διάστημα (δέκα ημέρες). Οσο για την προκήρυξη κάλυψης θέσης παιδίατρου; Τρέχει αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μόνιμη κάλυψη.. 

Ας δούμε όμως το σχετικό δελτίο που εξέδωσε ο Δήμος Σϊφνου για το θέμα της έλευσης των δύο γιατριών στο νησί τις επόμενες ημέρες.. 

“Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι με την από 11.2.2020 απόφαση του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, αποφασίστηκε η μετακίνηση στο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου του παιδιάτρου κ. Ιωάννη Παπανδρέου, Επιμελητή Α΄ Παιδιατρικής του Γ.Ν. Πειραιά “Τζάνειο”, για το διάστημα από τις 12.2.2020 έως τις 16.2.2020. Επίσης, από σήμερα (12.2.2020) έως τις 19.2.2020 θα βρίσκεται στο Π.Π.Ι. Σίφνου ο αγροτικός ιατρός κ. Νέστορας Κρυσταλλίδης, ο οποίος μετακινήθηκε στη Σίφνο από το Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου και ιδιαιτέρως το Διοικητή κ. Χρήστο Ροϊλό και τον Υποδιοικητή κ. Περικλή Αλεβίζο για την άμεση αντίδρασή τους και κυρίως για τη θετική διάθεσή τους να “σκύψουν” πάνω στα προβλήματα της υγείας στο νησί μας και να δώσουν λύσεις.

Μέσα από τις προσωρινές μετακινήσεις των δύο ιατρών, που επιτρέπονται με σχετικά απλές και άμεσες διαδικασίες, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία της 2ης Υ.Π.Ε. με το Δήμο μας “διαβάζουμε” την επιθυμία των υπευθύνων της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας να συστηματοποιήσουν την προσπάθεια για την εξεύρεση μόνιμων λύσεων στα χρόνια προβλήματα υγείας, τις οποίες φυσικά δε θα σταματήσουμε να επιδιώκουμε και να διεκδικούμε. Να ευχαριστήσουμε τους ιατρούς κ. Ιωάννη Παπανδρέου και κ. Νέστορα Κρυσταλλίδη, καθώς και τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μυκόνου κα Ελένη Σαλάνη για τη θετική ανταπόκρισή τους στο σχετικό αίτημα της 2ης Υ.Π.Ε.

Στη μετακίνηση και φιλοξενία των ιατρών κατά το διάστημα της παραμονής τους στο νησί μας, συμβάλλουν το Ίδρυμα Στήριξης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου «Σωτήρης Τριαντάφυλλος» και η ZANTE FERRIES, τους οποίους επίσης ευχαριστούμε”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ίος: Εκδήλωση διαβούλευσης για την ανάπτυξη, Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Δήμος Ιητών καλούν τους πολίτες

Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Παπαπέτρου η σημαντική συζήτηση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο – Συμμετοχή με ερωτηματολόγιο και ανοιχτή διαβούλευση.

Σύλληψη ηγούμενου στα Καλάβρυτα για απόπειρα πώλησης βυζαντινών εικόνων και Ευαγγελίων

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε απόπειρα πώλησης 17 εικόνων και δύο Ευαγγελίων έναντι 200.000 ευρώ – Αντικαταστάθηκε το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής

Έφυγε από τη ζωή ο Ρικ Ντέιβις, συνιδρυτής και φωνή των Supertramp (video)

Ο θρυλικός μουσικός πέθανε σε ηλικία 81 ετών μετά από μάχη με το πολλαπλό μυέλωμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Με φόρα από το 5-1 η «γαλανόλευκη» στο Καραϊσκάκης

Η Εθνική Ελλάδας μετά την πεντάρα στη Λευκορωσία υποδέχεται τη Δανία, σε ένα κρίσιμο τεστ για την πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

Ενοικιάζεται ισόγεια κατοικία στο Καστράκι Νάξου με απεριόριστη θέα

Διαθέσιμη από Σεπτέμβριο 2025 έως Ιούνιο 2026 – Δύο υπνοδωμάτια, ενιαίος χώρος, μοναδική τοποθεσία

Νάξος – Πανηγυρίζει η Παναγία Θεοσκέπαστη στο Κάστρο: Μοναδικός ορθόδοξος ναός με ιστορία αιώνων

Η δίκλιτη εκκλησία μέσα στα τείχη του Ενετικού Κάστρου συνδέεται με την οικογένεια του Μάρκου Σανούδου και παραμένει ζωντανό μνημείο πίστης και παράδοσης.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κυκλάδων: Δωρεάν φοίτηση με τμήματα σε Νάξο & Σαντορίνη – Εγγραφές έως 15 Οκτωβρίου

Μια νέα ευκαιρία για ενήλικες που δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση – Σε δύο χρόνια αποκτούν απολυτήριο Γυμνασίου, με δωρεάν φοίτηση και απογευματινά μαθήματα.

Κατερίνα Γιαννακά: «ΔΕΘ χωρίς νησιωτικότητα – Ο Μητσοτάκης θυμάται τα νησιά μόνο στις διακοπές»

Σφοδρή κριτική από το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατίας για την απουσία ουσιαστικών μέτρων για τη νησιωτική Ελλάδα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου για τη νέα σχολική χρονιά

Με πατρική στοργή ο Σεβασμιώτατος απευθύνει ευχές σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, τονίζοντας την αξία της γνώσης, της αγάπης και της συνεργασίας.

Αντώνης Πιτταράς: «Η μείωση ΦΠΑ προσπέρασε ξανά τις Κυκλάδες»

Σφοδρή κριτική του Δημοτικού Συμβούλου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές – «Απουσία πίεσης, απουσία αποτελέσματος»

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας