Κυκλάδες - ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ: Οι παράλληλες δράσεις στο “Sifnos Street Shot Put 2021”

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και η Σίφνος θα βρεθεί στο επίκεντρο του κλασσικού αθλητισμού... Ο λόγος; Η διεξαγωγή του Sifnos Street Shot Put 2021 που πολύ απλά μεταφράζεται σε αγώνα σφαιροβολίας, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Ελληνικού αθλητισμού...  

Και έχουμε τα πρώτα ονόματα... Η αρχή έγινε με τον Αννίβα Οικονόμου, στη συνέχεια την Κύπρια Παρασκευή (Σκεύη) Θρασυβούλου και τώρα έρχεται ένας ...γίγαντας. Ο λόγος για τον Πρωταθλητή Ελλάδος σε επίπεδο Παίδων, Εφήβων (με πανελλήνια ρεκόρ) Οδυσσέα Μουζενίδη...  

Ομως έχει και παράλληλες δράσεις. Κι έρχεται η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων να μας ενημερώσει για ότι έρχεται. Κι έχει δράσεις που έρχονται μέσα από το ERASMUS+ SPORT αλλά και τα Kids Athletics... Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: 

Στις 25 Σεπτεμβρίου στις 5.00 μ.μ., η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων διοργανώνει τον 1ο διεθνή αγώνα σφαιροβολίας “SIFNOS STREET SHOT PUT 2021” στην Σίφνο, στον Αρτεμώνα. Ο αγώνας θα είναι ανοιχτός στο κοινό, με συμμετοχές αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αποτελεί μια προσπάθεια της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων να ενισχύσει την προώθηση του αθλητισμού στη Σίφνο. 

Την ίδια μέρα ο αγώνας θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις αθλητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα

1.  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS+ SPORT στα οποία η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων συμμετέχει ως μοναδικός εταίρος για την Ελλάδα:

#  11.00-11.30 παρουσίαση της ‘Α φάσης του SSSAY, για την προώθηση της εκπαίδευσης των ήπιων δεξιοτήτων στον αθλητισμό και δια μέσω του αθλητισμού τις «ήπιες δεξιότητες» (πολιτιστικό κέντρο Αρτεμώνα “Μαριάνθη Σίμου”)

# 11.30-12.00 επιμορφωτικό σεμινάριο του SARU για την προώθηση του αθλητισμού υπαίθρου σε μειονεκτούσες περιοχές και για την εκπαίδευση όσων επιθυμούν να γίνουν «Πρέσβεις αθλητισμού υπαίθρου στα νησιά τους» (πολιτιστικό κέντρο Αρτεμώνα “Μαριάνθη Σίμου”)

# 12.30-14.00 εκδήλωση του SmatchS για την κοινωνική ένταξη των παιδιών μεταναστευτικής καταγωγής μέσω του αθλητισμού, με τίτλο “Οι τοπικοί Αθλητικοί Φορείς συναντούν παιδιά με μεταναστευτική καταγωγή” (πολιτιστικό κέντρο Αρτεμώνα “Μαριάνθη Σίμου”)

2.  Kids Athletics

# 16.30 πρόγραμμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (ΙΑΑF) και του ΣΕΓΑΣ για την προσέλκυση των παιδιών στον κλασικό αθλητισμό. Απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και πάνω.   

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News