Νάξος - Portarathlon: Γαλλική εκπροσώπηση από τον πρωτάρη Guillaume Conde

Portarathlon 2021... Οι έγγραφές άνοιξαν και ο ένας μετά τον άλλο οι γνωστοί δεκαθλητές δηλώνουν συμμετοχή για παρουσία σε ένα από τα καλύτερα τουρνουά (θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαϊου στη Νάξο) σύνθετων αθλημάτων σε Ευρωπαίκό επίπεδο. Και οφείλουμε να καταλάβουμε έδω στη Νάξο πόσο σημαντικό είναι έχοντας πλεονεκτήματα όπως καταπληκτικό στάδιο, μικρές αποστάσεις αλλά και παραλίες που μπορεί ένας αθλητής να ξεκουραστεί...  

Η αρχή έγινε με τη συμμετοχή του ο Αμερικανός Josue Louis και στη συνέχεια ήρθε ο "πρωτάρης" Μαυροβούνιος Darko Pesic (οι εγγραφές είναι έως την 14η Μαϊου) που ποντάρει στη Νάξο για να φτάσει έως το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες....  Επόμενος; ο Σέρβος πρωταθλητής Aleksandar Grnovic που δήλωσε συμμετοχή για 3η φορά στο Portarathlon. Κάτοχος του ρεκόρ αγώνα του meeting με 7.612 βαθμούς το οποίο είναι και το ατομικό του ρεκόρ έρχεται με σκοπό να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να πετύχει μια ακόμη καλύτερη επίδοση.  Και αμέσως μετά ο λάτρης της τηγανιτής πατάτας, ο επί δεκατέσσερεις φορές πρωταθλητής Ρουμανίας στο δέκαθλο και στο έπταθλο, 28χρονος Roman Razvan..

Και τώρα; Ενας μοναχικός γάλλος που κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη διοργάνωση.  Ο 23χρονος Γάλλος Guillaume Conde επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του και θα αγωνιστεί στις 22 και 23 Μάϊου στο διεθνές meeting Συνθέτων Αγωνισμάτων Portarathlon, στη Νάξο.

Ο νεαρός πρωταθλητής, από την πόλη Gap της Νότιας Γαλλίας έχει ως στόχο να ξεπεράσει τους 7.200 βαθμούς στον αγώνα. Με "δυνατά" του αγωνίσματα τα 400 μέτρα (49.73) και το άλμα σε ύψος (2.02) ο Guillaume θέλει να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη του meeting, να αποκτήσει διεθνή εμπειρία και να πρωταγωνιστεί στο συγκεκριμένο αγώνισμα στην χώρα του η οποία θεωρείται μία από τις ισχυρότερες στα σύνθετα αγωνίσματα

Ιδιαίτερα ευγενής και μαχητικός, εντός και εκτός σταδίου, είναι μια θετική παρουσία σε κάθε αγώνα γιατί πάντα είναι υποστηρικτικός προς τους συναθλητές του.  

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News