Ευρώπη - Covid 19: Για δεύτερη σερί εβδομάδα "πράσινα" τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Τα εύσημα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για τους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου. Κυρίως αυτούς και μετά σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Κι αυτό γιατί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι μία από τις τέσσερις (μόλις) σε ευρωπαϊκό επίπεδο που διατηρείται … πράσινη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχει τα λιγότερα δυνατά κρούσματα με βάση την αναλογία πληθυσμού… και μάλιστα για 2η συνεχόμενη ...εβδομάδα

Με «πράσινο» είναι χρωματισμένη η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου και νησιά του Αιγαίου σε αναθεωρημένο χάρτη που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Πρόκειται για τις μόνες «πράσινες» περιοχές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον χάρτη.

Αντίθετα, στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης επικρατεί το «κόκκινο» χρώμα, το οποίο σημαίνει ότι καταγράφονται 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Παράλληλα, με «πορτοκαλί» είναι χρωματισμένο το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, η Φινλανδία και η Ισλανδία.

Σημειώνεται ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που ανήκουν στην Ε.Ε.), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News