Νάξος - Κόρωνος & Γαλήνη: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1%

Ανεμογεννήτριες και πάλι στο προσκήνιο.. Αυτή τη φορά για ...καλό σκοπό. Κι έχει να κάνει με τα χρήματα που κάποια στιγμή πρέπει να λάβουν όσοι βρίσκονται κοντά στις περιοχές που έχουν αναπτυχθεί οι ανεμογεννήτριες και είναι ουσιαστικά δικαιούχοι του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% όπως και προβλέπεται...

Και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με σχετική του ενημέρωση σημειώνει ότι "ολοκληρώθηκε από την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ η διαδικασία προσδιορισμού των Δικαιούχων Ειδικού Τέλους ΑΠΕ για τα έτη 2015-2019.

Οι αριθμοί παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.. https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html(link is external)

Κατόπιν τούτου, οι δικαιούχοι, κάτοικοι της Κορώνου και της Γαλήνης, εφόσον ο αριθμός παροχής τους δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα, καλούνται εντός ενός μηνός από την ανάρτησή του, να υποβάλλουν αίτηση στον Δήμο για την έκδοση βεβαίωσης, η οποία θα αναφέρει ότι η ενεργή σύνδεσή τους δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα και ότι είναι δικαιούχοι κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 2 της ΥΑ, παρέχοντας παράλληλα εξουσιοδότηση στον Δήμο να αποστείλει στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. τις σχετικές βεβαιώσεις.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως τις 10 Δεκεμβρίου ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected](link sends e-mail), είτε στο πρωτόκολλο του Δήμου".

Εμείς να σημειώσουμε ότι υπάρχει απόφαση από τον περασμένο Σεπτέμβριο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Β’ 3154/31.7.2020 και αφορά 404 Κοινότητες ανά την Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε ο Πίνακας επιμερισμού των ποσών που παρακρατήθηκαν από την ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. - και για την περίπτωση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ) από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. - για την χρονική περίοδο από 1.1.2015 έως και 31.12.2019 και τα οποία πρόκειται να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές των Κοινοτήτων εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν σταθμοί Α.Π.Ε. και Υβριδικοί Σταθμοί.

Δικαιούχοι της πίστωσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι έχουν ενεργή σύνδεση εντός των διοικητικών ορίων αυτών των Κοινοτήτων, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της Απόφασης σε ΦΕΚ. 

Και στις Κυκλάδες έχουμε δέκα κοινότητες που θα λάβουν χρήματα για την πενταετία 2015 - 2019.... Ποιες είναι αυτές οι κοινότητες; Στην Ανδρο η κοινότητα Μακροταντάλου (11.176 ευρώ), στην Ιο (19.279 ευρώ), στην Μήλο (29.844 ευρώ), στην Σίφνο (Αρτεμώνας 1.577 ευρώ), στην Μύκονο (Ανω Μερά 19.845 ευρώ), στη Νάξο έχουμε Κόρωνος (104.165 ευρώ) και Γαλήνη (9.804 ευρώ), στην Πάρο (43.198 ευρώ), στην Σύρο (Ανω Σύρο 21.762 ευρώ) και Τήνος (περιοχή Κάμπος 5.601 ευρώ)... Α είνα και κάτι ψιλά σε κάθε κοινότητα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News