Κυκλάδες - Συρμαλένιος: Τι θα γίνει με την υποστελέχωση των αεροδρομίων στα μικρότερα νησιά;

Συρμαλένιος

Επίκαιρη ερώτηση προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με θέμα τις τραγικές ελλείψεις της ΥΠΑ στα μικρά νησιωτικά αεροδρόμια ενόψει της τουριστικής περιόδου κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, στις 21/10/2021 κατατέθηκε Ερώτηση προς το παραπάνω υπουργείο σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις της ΥΠΑ σε προσωπικό σε πολλά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ανάμεσα τους και στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα εκείνα της Σύρου, της Νάξου και της Μήλου.

Οι έγγραφες απαντήσεις που έλαβε ο βουλευτής, ουσιαστικά, δεν απαντούν στο πρόβλημα της έλλειψης στελεχών, ιδιαίτερα στις θέσεις των μοναδικών εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων του πύργου ελέγχου για παροχή πληροφοριών πτήσεων, αφού ο βουλευτής ενημερώθηκε ότι απεφεύχθη το κλείσιμο των αεροδρομίων της Ικαρίας και πιο πρόσφατα της Μήλου, με την αντικατάσταση των ασθενούντων από υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας ή άλλων αεροδρομίων. Και σε κάθε περίπτωση απαντούν ότι ματαιώθηκαν απλώς κάποιες πτήσεις και οι επιβάτες ενημερώθηκαν για την εξυπηρέτηση τους την επόμενη μέρα.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Συρμαλένιος: «Πολύ απλά λοιπόν, το Υπουργείο και η ΥΠΑ μας καθησυχάζουν ότι μόλις ασθενεί ο μοναδικός υπάλληλος του αεροδρομίου, υπεύθυνος για την παροχή πληροφοριών των πτήσεων, υπάρχει λύση, η ματαίωση κάποιων πτήσεων και η προσωρινή αντικατάσταση των ασθενούντων από υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας ή άλλων γειτονικών αεροδρομίων. Παρά λοιπόν τα αιτήματα του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΥΠΑ, ούτε μετατάξεις, ούτε πολύ περισσότερο προσλήψεις, που είναι επιβεβλημένο να γίνουν αν θέλουμε λειτουργικά αεροδρόμια».

Επειδή η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και

Επειδή επίκειται η τουριστική περίοδος που με όλες τις ενδείξεις θα είναι καθ’ όλα επιτυχημένη,

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

1) Προτίθεται επιτέλους να προχωρήσει σε άμεσες μόνιμες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στην ΥΠΑ, έτσι ώστε και τα μικρά νησιωτικά αεροδρόμια της χώρας αλλά με σημαντική κίνηση, να γίνουν λειτουργικά και ασφαλή;

2) Προτίθεται μέχρι την οριστική κάλυψη των υπηρεσιών με μόνιμες προσλήψεις να διασφαλίσει την αξιοπιστία των αεροδρομίων με μεταθέσεις και  μετακινήσεις του αναγκαίου προσωπικού;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News