Κυκλάδες (Αμοργός): Ελευση κλιμακίου ΕΟΔΥ για Rapid test

Τις τελευταίες ημέρες η Αμοργός βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδαφέροντος μετά την ανακοίνωση ότι εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το Δήμο χωρίς βέβαια και σωστά να υπάρχουν αριθμοί που αρέσουν σε όλους... Το Κέντρο Υγείας κάνει τις σχετικές δράσεις που προβλέπονται, όπως και ο Δήμος, ενώ σήμερα έχουμε την ανακοίνωση ότι αύριο Δευτέρα θα είναι στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και το διήμερο 11-12 Μαϊου θα γίνουν έλεγχοι με βάση το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από το Κέντρο Υγείας.

Παράλληλα, τονίζεται ότι τα σχολεία αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ σήμερα στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αμοργού έγινε προσπάθεια για να μπορέσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί να πραγματοποιήσουν self test ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων . 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Δήμο Αμοργού αναφέρει: 

Μετά την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί μας, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην Αμοργό την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 προκειμένου να διενεργήσει δωρεάν μαζικό έλεγχο με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου «rapid test» στον πληθυσμό μας.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν  την Τρίτη 11 Μαΐου και την Τετάρτη 12 Μαΐου σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από το Κέντρο Υγείας Αμοργού.

Είναι επιτακτική ανάγκη η τήρηση των μέτρων πρόληψης από όλους τους πολίτες μας καθώς και του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού από τα επιβεβαιωμένα  κρούσματα και τις στενές επαφές τους σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους. Η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία θα γίνει μόνο με την επίδειξη της σχολικής κάρτας ή της υπεύθυνης δήλωσης με αρνητικό self–test ή rapid test.

Θα πρέπει όλη η σχολική κοινότητα, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό να δείξουν την απαραίτητη υπευθυνότητα για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων και τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας.

Σας ενημερώνουμε πως ολοκληρώθηκε η  λίστα με τους κατοίκους που επιθυμούν να εμβολιαστούν καθώς τελείωσε η προθεσμία υποβολής επιθυμίας. Το συνολικό ποσοστό των κατοίκων άνω των 18 ετών που συμμετέχουν στον εμβολιασμό έφθασε το 90% του αντίστοιχου πληθυσμού μας. Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό για την θωράκιση της υγείας και τη λειτουργία της οικονομίας.

Η πανδημία δεν αποτελεί, ακόμα, παρελθόν. Καλούμαστε να συνεχίσουμε να δείχνουμε σεβασμό προς τον εαυτό μας και το κοινωνικό σύνολο, έτσι ώστε να επιταχύνουμε την επιστροφή στην κανονικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News