Κυκλάδες (Αμοργός) - Καραϊσκος: Στο 90% η κάλυψη εμβολιασμού, ζητούμενο η μαζική συμμετοχή στα rapid test

"Σας ενημερώνουμε πως ολοκληρώθηκε η  λίστα με τους κατοίκους που επιθυμούν να εμβολιαστούν καθώς τελείωσε η προθεσμία υποβολής επιθυμίας. Το συνολικό ποσοστό των κατοίκων άνω των 18 ετών που συμμετέχουν στον εμβολιασμό έφθασε το 90% του αντίστοιχου πληθυσμού μας. Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό για την θωράκιση της υγείας και τη λειτουργία της οικονομίας. Η πανδημία δεν αποτελεί, ακόμα, παρελθόν. Καλούμαστε να συνεχίσουμε να δείχνουμε σεβασμό προς τον εαυτό μας και το κοινωνικό σύνολο, έτσι ώστε να επιταχύνουμε την επιστροφή στην κανονικότητα".

Ο χθεσινός επίλογος στην αναφορά του Δήμου Αμοργού με θέμα την ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα του νησιού αλλά και για την έλευση Κλιμακίου ΚΟΜΥ για διεξαγωγή rapid tests στο νησί της Αμοργού... Η έλευση της ΚΟΜΥ; Οφείλεται στο ότιι εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. τα πρώτα κατά τη περίοδο της πανδημίας στην Αμοργό και έχουν ενεργοποιήσει τον ελεγκτικό μηχανισμό του νησιού, ώστε να μπορέσουν να μειώσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού... Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και όπως διαβάζουμε σήμερα μέσω ανακοίνωσης του Δήμου

"Μετά από τις αντιδράσεις πολιτών για το άνοιγμα των σχολείων  και το δυσάρεστο φαινόμενο να μην γεμίσουν σήμερα παιδικά χαμόγελα τα σχολεία της Αμοργού, με αιτιολογία το φόβο διασποράς του κορονοϊού, επικοινώνησα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά με θέμα τις επιδημιολογικές εξελίξεις στην Αμοργό.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πολιτείας  η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων στην Αμοργό προβλέπεται μόνο σε περίπτωση που το νησί μπει σε ειδικό καθεστώς επιτήρησης. Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν προκύπτει μια τέτοια εικόνα από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Καταφέραμε να κρατήσουμε ιδανική την επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας γιατί είμασταν ενωμένοι, αλληλέγγυοι και πειθαρχημένοι. Σας καλώ να παραμείνουμε όλοι ΜΑΖΙ στη μάχη που δίνουμε κατά της πανδημίας.

Καλώ τους γονείς να στείλουν τα παιδιά στα σχολεία. Οι ήρωες της πανδημίας είναι τα παιδιά μας, ας μην τους στερήσουμε την επαφή και το πολύτιμο αγαθό της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Είμαι σίγουρος πως οι Αμοργιανοί θα συμμετάσχουν μαζικά την Τρίτη 11 Μαΐου και την Τετάρτη 12 Μαΐου στα μαζικά rapid test που θα πραγματοποιηθούν από τον ΕΟΔΥ στο νησί μας.

Αυτό θα είναι μεγαλύτερη στάση  ευθύνης για το καλό της Αμοργού".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News