Σίφνος - ΕΑΣ Κυκλάδων: Και η Ελίνα Τζένγκο στο Sifnos Street Shot Put 2021

Ελίνα Τζένγκο

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και η Σίφνος θα βρεθεί στο επίκεντρο του κλασσικού αθλητισμού... Ο λόγος; Η διεξαγωγή του Sifnos Street Shot Put 2021 που πολύ απλά μεταφράζεται σε αγώνα σφαιροβολίας, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Ελληνικού αθλητισμού...  Εχει παράλληλες δράσεις. που έρχονται μέσα από το ERASMUS+ SPORT αλλά και τα Kids Athletics... 

Οι πρωταγωνιστές; Αρχή  με τον Αννίβα Οικονόμου, στη συνέχεια με την Κύπρια Παρασκευή (Σκεύη) Θρασυβούλου αλλά και τον γίγαντα Οδυσσέα Μουζενίδη, Πρωταθλητή Ελλάδος σε επίπεδο Παίδων, Εφήβων (με πανελλήνια ρεκόρ) όπως και το νέο πρόσωπο της παρέας, την 19χρονη Ελίνα Τζένγκο. Ποια είναι;   

"Η κορυφαία ακοντίστρια της Ελλάδας σήμερα, η 19χρονη Ελίνα Τζένγκο θα αγωνιστεί στον αγώνα της Σίφνου αυτό το Σάββατο στις 25 Σεπτεμβρίου.

Βέβαια όχι στο αγώνισμα που της έχει χαρίσει μεγάλες διακρίσεις, αλλά σε μία άλλη ρίψη στην οποία έχει  καλές επιδόσεις και έχει κατακτήσει μετάλλια σε πανελλήνιο επίπεδο, στην σφαιροβολία.

Η αθλήτρια του Κένταυρου Χαλκιδικής, έχει ήδη κατακτήσει μετάλλια σε όλους τους μεγάλους αγώνες της κατηγορίας της.

Πρώτη το 2021 στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στην Εσθονία,  δεύτερη φέτος πάλι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στην Κένυα, πρώτη στους ολυμπιακούς αγώνες νέων στην Αργεντινή το 2018, πρώτη στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο το 2018, κάτοχος των πανελληνίων ρεκόρ  στις κατηγορίες Κ18, Κ20 και Κ23.

Το 2020 σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ20 με 63.96 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Γιάννενα.

Η Τζένγκο, αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκάριωβ,  συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων ελληνίδων ακοντιστριών, της Άννας Βερούλη, της Σοφίας Σακοράφα, της Μιρέλας Μανιάνι, της Αγγελικής Τσιολακούδη οι οποίες πρόσφεραν πλήθος μεταλλίων στην χώρα μας σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News